Använda betalkort utomlands

använda betalkort utomlandsEn fråga som man säkert funderar lite kring när man ska åka utomlands är hur man ska göra med betalningen väl på plats. Idag är det inte lika självklart att man växlar in en massa pengar på Arlanda som man sedan ska släpa på. Dels vore det inte så roligt ifall man blev av med pengarna och för det andra så är det inte gratis att växla pengar.

Idag väljer många istället att enbart ta med sig ett betalkort på semestern. Hur det än är så har kort blivit så pass vanligt världen över att man knappast behöver oroa sig för att inte kunnat betala. Dessutom så kan du istället för att växla pengar på ett växlingskontor här i Sverige, ta ut pengar i en uttagsautomat när du väl är framme på resan. Då slipper du växla in för mycket pengar som du sedan inte använder.

 


Vilket betalkort är bäst utomlands

Om man nu bestämt sig för att endast ta med betalkortet utomlands så finns det några saker man kan fundera på, framförallt om man inte bestämt sig för vilket betalkort man tänkt skaffa.

Först och främst så finns det betalkort som är lämpade för de som reser mycket. Då börjar fördelarna redan här på hemmaplan då du ska boka resan, varav du har möjlighet att få bra bonusar.

Nästa sak är själva avgifterna för betalning och uttag utomlands. Detta är tyvärr inte helt gratis heller utan avgiften för att ta ut pengar ur automater kan bli någon peng i slutändan. Däremot finns det en kandidat till kort som är extra bra att ha just på utlands semestern. Nämligen ICAs bankkort plus.

För med ICA bankkort plus kan du ta ut pengar gratis över hela världen, alltså ta ut pengar utan att betala någon extra avgift, något som gjort att många väljer just detta kort när de ska resa utomlands.

Har du därför ett ICA kort som du vanligtvis handlar mat på, så kan det vara en god idé att sätta in resans pengar på det kontot och sedan använda kortet när du är utomlands.

Genom att endast ta ut pengar på plats så slipper du ha en massa kontanter över när du ska resa hem, som kanske är för få för att du ska kunna växla tillbaka till Svenska kronor utan att avgiften äter upp allt.