Bankkort för Ungdomar

bankkort ungdomarNär barnen blir äldre och med tiden får egna pengar kan det bli aktuellt att skaffa ett bankkort till dem. Många gånger kanske detta är obekvämt och man är rädd att de ska göra slut på pengarna snabbt. Samtidigt så är det både säkrare än att gå runt med kontanter, samtidigt som det många gånger är smidigare att betala med kort, så fördelarna finns där också.

Många kort kräver idag att man är 18 år för att man ska få ett kort. Det finns däremot alternativa kort som är anpassade just för ungdomar. Två sådana kort är VISA Electron samt MasterCard Maestro. Detta är två kort som alltså är framtagna och anpassade för ungdomar, vilket gör att de är mer begränsade än många andra bankkort, betalkort och framförallt kreditkort.


Här kan du läsa mer om dessa två kort och få en uppfattning vad som skiljer dessa från många andra bankkort.

 

VISA Electron

Electron kortet är inget nytt utan har funnit i snart 30 år på marknaden. Man kan med det här kortet precis som de flesta andra kort betala i de flesta affärer idag. Den stora skillnaden är att kortet är ett så kallat online-kort, vilket gör det näst intill omöjligt att övertrassera. Man behöver alltså inte oroa sig för att de ska handla för mer pengar än de har.

En annan stor skillnad mot andra kort är att VISA Electron kan tecknas av ungdomar från det att de fyllt elva år.

 

MasterCard Maestro

MasterCards variant på ungdomskort heter alltså Maestro. Detta kort har inte funnits lika länge på marknaden som VISA Electron, utan gavs ut första gången 1991. Även detta är ett online-kort vilket gör det principiellt omöjligt att övertrassera.

Om man nu funderar på att skaffa ett bankkort till sina barn som befinner sig i tonåren, så kan VISA Electron eller MasterCard Maestro vara två bra alternativ att kolla upp. Som sagt så finns det ju flera fördelar med att kunna betala med kort, samtidigt som det blir aningen enklare att hålla koll på sina pengar.