Få fler Bonuspoäng på Ditt Betalkort

fler bonuspoäng betalkortDe allra flesta betalkort ger idag någon form av bonus som baseras på hur mycket du använder kortet. För att ta Marginalens Traveller Betalkort som exempel så får du där poäng varje gång du betalar något på kortet, varav du sedan kan byta poäng mot resor.

Så här ser det ut för de allra flesta betalkort. Du får poäng eller bonusar som baseras på vad du väljer att betala med kortet. Detta är i och för sig inte så konstigt då utgivarna av korten tjänar pengar på dina köp, med tanke på att säljaren i regel betalar en avgift för tjänsten. Det har ju däremot ingen betydelse för dig som köpare, som betalar med kortet.

Med tanke på att bonussystemen ofta ser ut på det här sättet så finns det en fördel med att försöka samla alla sina köp på ett och samma kort. Men tittar man på hur de flesta gör idag så är det nästan alltid tvärtom.


 

Flera kort ger mindre bonus

Många har ett kort för bensin där man helt enkelt väljer att tanka på ett och samma kort. Sen har du kanske ett kort där du betalar all mat. Det är inte heller ovanligt att du har ett tredje kort där du gör dina övriga köp så som kläder.

Det finns givetvis fördelar med att dela upp det på detta sätt, nämligen att du väldigt snabbt får koll på hur mycket du lägger ut på exempelvis mat, bensin och så vidare. Däremot så förutsätter det att du endast handlar mat på kortet för mat, bensin på kortet för bensin och så vidare. Förmodligen så är de flesta inte så noggranna.

 

Att handla allt på ett kort

Den stora nackdelen med att sprida ut sina köp som vi skrev om tidigare, är att du även sprider ut dina bonuspoäng.

Det blir med andra ord svårare att komma upp i de bonussegment du kanske önskar.

Lösningen skulle kunna vara att skaffa ett kort där du gör alla dina köp på. Många gånger skaffar du ett betalkort som är anpassat för dig, men använder det endast för dina övriga köp. Tänk istället om du handlar mat, tankar bilen och gör dina övriga köp på ett och samma kort. Då skulle du få betydligt fler bonuspoäng.

Det kan därför vara en god idé att jämföra olika betalkort för att hitta ett som är anpassat efter just dig. Försök sedan göra dina köp med samma kort så kommer du kunna få ut mer av din bonus på just det kortet.

En annan fördel är att du endast får en faktura på dina köp som sedan ska betalas. Annars får du en faktura för varje kort. Genom att endast ha ett kort så slipper du ju även årsavgiften som de flesta betalkort har idag.