Gemensam och Delad Ekonomi

delad ekonomi tipsAtt ha gemensam eller delad ekonomi är ganska vanligt bland par och familjer. Det är mycket som blir enklare då i och med att ni delar mycket gemensamt, samtidigt som det kräver lite planering för att det ska bli rättvist.

Ta bara inköp av mat som ett exempel. Det är stor chans att ni i hushållet köper och lagar er mat tillsammans. Om ni hela tiden ska turas om att betala maten blir det både krångligt och lätt ett irritationsmoment i längden. Ni kommer ju inte handla för lika stora summor varje gång.

En annan gemensam utgift är ofta bränsle till bilen. Även här blir det både krångligt och ofta onödiga diskussioner om man vill dela på denna utgift men betalar var och en för sig.

I den här artikeln tänkte vi ge tips på hur man på ett smidigare sätt kan sköta de gemensamma utgifterna och undvika onödiga diskussioner som lätt uppstår, samtidigt som alla parter får full koll på läget.

 

Förenkla inköp av mat

Inköp av mat är ett klassiskt exempel på när den gemensamma ekonomin lätt blir krånglig om man betalar var och en för sig.

Vill ni få bättre koll på era matutgifter samtidigt som ni får både bonus och bra erbjudanden? Varför inte skaffa varsitt betalkort från ica som är kopplade mot ett gemensamt konto? Det ni sedan kan göra är att sätta in pengar i början av början av varje månad, exempelvis 2000 kronor var, varav ni sedan köper all mat på detta kort.

Ni får båda ett eget kort så det är enkelt att betala även om man handlar själv, för båda korten är ju kopplade till det gemensamma bankkontot. Alla parter kan dessutom gå in i efterhand och se hur mycket pengar ni lägger på mat, väldigt bra om man vill få koll på ekonomin.

Andra fördelar med att skaffa ett ICA kort är att ni får bonus varje gång ni handlar i en ICA butik. ICA skickar sedan hem rabatter och erbjudanden på utvalda varor till er.

 

Förenkla inköp av bensin och gemensamma utgifter

ICA kortet är som sagt bra att handla mat på och det fungerar givetvis bra att handla alla gemensamma saker på.

Ett annat alternativ för inköp av bensin och andra gemensamma utgifter för er som gärna vill ha fler förmåner på betalkortet, är att skaffa ett remember more kort och sedan koppla ett extra kort till samma kortkonto.

Remember more är ett kombinerat betalkort med kreditkort där ni får en faktura i efterhand på alla era köp. Så länge ni betalar fakturan i tid så betalar ni ingen ränta eller extra avgifter utan det fungerar som ett vanligt betalkort. Remember har dessutom upp till 56 dagars räntefri kredit.

Fördelarna att göra alla era övriga gemensamma köp med ett remember more är att ni kan få upp till 1% av alla köp tillbaka i cashback på kortet. Pengar ni sedan kan köpa vad ni vill för.

Andra fördelar är att det ingår 8 förmånliga reseförsäkringar samt 3 andra valfria försäkringar med kortet. Så betalar ni era resor med ett remember more, får ni den extra trygghet som reseförsäkringarna ger.

Läs gärna mer om ICA och remember more korten här på Betalkorten.se. Här hittar du även information om hur du ansöker om de olika korten.