Väldigt många vill idag ha ett eget separat kort som de tankar bilen med. Fördelaktigen ett kort som ger extra bonusar på just den bensinmacken du brukar tanka på. Dessa kort brukar kallas bensinkort eller tankkort. Det finns många fördelar med att ha ett eget kort för just tankningen. Dels om du väljer något av nedan kort så får du ofta förmånliga rabatter och bonusar när du tankar. Dessutom blir det enklare för dig att hålla koll på hur mycket pengar ni lägger på just drivmedel.

 

Bästa Bensinkort 2018 Årsavgift Förmåner Ansök
jämför bensinkort 0 kr Bonus på köp
Tanka-fel-försäkring
Tankrabatt

betalkort

 

Vi har utsett Preem Mastercard till det mest förmånliga bensinkortet 2018. Även om bonusen på köp utanför Preems bensinmackar har sänkts likt de andra bensinkortens, så anser vi ändå att kortet har det lilla extra som gör att det slår konkurrenterna.

Varje gång du handlar med kortet så får du 0.5% i bonus som sedan betalas ut genom att du varje kvartal får en bonuscheck hemskickad. Denna kan du sedan lösa in på en Preem bensinstation alternativ ringa och lösa in ifall du inte bor i närheten av en mack. Med andra ord är det pengar tillbaka på allt du handlar med kortet.

En annan stor fördel är även att den likt andra bensinkort inte har någon årsavgift. Detta kan verka försumbart, men en årsavgift på 300 kr innebär att du måste handla för 60 000 kr på kortet innan du fått tillbaka detta i bonus (0,005×60000=300 kr). Med bensinkorten likt Preems så kan du från första kronan du betalar med kortet börja få bonus som sedan betalas ut till dig.

 

Detaljerad jämförelse av bensinkort

På den är sidan har vi försökt samla enbart bensinkort som du kan jämföra. Med bensinkort eller tankkort som många kallar det, menar vi kort som ges ut av eller i samarbete med de olika bensinmackarna så som Shell, Preem och så vidare. Här kan du jämföra några av marknadens populäraste bensinkort och se vad som skiljer dessa åt, samt hitta det tankkort som passar dig allra bäst. I tabellen nedan har vi radat upp korten för att du lättare ska kunna jämföra några av marknadens populäraste tankkort åt idag.

 

OKQ8 VISAVolvokortShell MasterCardPreem Mastercard
OKQ8 VISAVolvokortShell MasterCardPreem Mastercard
jämför olika bensinkortjämför tankkort
UtgivareOKQ8VolvofinansShellPreem
Årsavgift0 kr0 kr0 kr0 kr


Utvalda Förmåner

Reseförsäkring
Återbäring på köp
0.5% Sparränta

10 öre rabatt/l
Bonus på köp
Reseförsäkring ingår

15 öre rabatt/l
Bonus på köp
Hög sparränta

10-25 öre rabatt/l
0.5% Bonus på köp
Tanka-fel-försäkring

VISA

MasterCard

Kreditgränser500 - 50 000 kr5 000 - 50 000 kr5 000 - 100 000 kr5 000 - 60 000 kr
Ansök

 

Bensinkorts fördelar

Vad finns det för fördelar med att ha ett bensinkort jämfört med ett vanligt betalkort? Det är faktiskt så att flera bensinkort är väldigt förmånliga.

Som du kan se i jämförelsetabellen så betalar du ingen årsavgift för någon av korten vi jämför. Tittar du på flera av storbankernas kort idag, kan de ta flera hundralappar för kort som kanske inte ens ger någon bonus alls.

Den andra stora fördelen med att skaffa ett bensinkort är att du får rabatt på drivmedel hos den mack du skaffar kortet via. Shellkortet ger dig till exempel rabatt när du tankar på Shell mackarna och så vidare.

En tredje sak som gör att några av dessa kort sticker ut lite är att vissa ger väldigt bra sparränta på pengar du sätter in i förväg. Jämför du med räntan du får hos din vanliga bank så är räntan på några av dessa kort betydligt bättre.

 

Vilket tankkort ska du välja?

Som du kan utläsa i jämförelsetabellen ovan så är alla dessa kort både gratis och samtidigt väldigt förmånliga. Dem ger dig rabatt när du tankar på deras respektive bensinmackar, erbjuder sparränta på insatta pengar, för att nämna några fördelar. Det är med andra ord småsaker som skiljer korten åt och ett sätt att välja rätt tankkort för dig är helt enkelt att se efter vilket mack du brukar tanka hos. Är det så att det enbart finns en Preem mack där du bor så är det ju smart att välja just ett sådant kort.

Finns det flera mackar så kan det vara smart att återigen kika vart du som oftast tankar. Kom ihåg att det är alltid mest fördelaktigt att tanka på ett och samma ställe med den mackens respektive kort. Så det viktiga är att du väljer något kort och sedan tankar på den macken, än att tanka hos alla möjliga och inte få någon extra bonus på alla pengar du spenderar.

Vi hoppas du får användning för vår jämförelse. Vi reserverar oss för eventuella fel eller saker som ändrats utom vår vetskap. Kom ihåg att det alltid är informationen på respektive kortutgivare sida som gäller. Vid oklarheter bör du kontakta kortutgivaren.