Koppla ett Betalkort till Paypal

koppla betalkort till paypalAtt handla på nätet är väldigt vanligt idag. Utbudet är betydligt större än vad man många gånger hittar i sin stad, samtidigt som konkurrensen gör att priserna är aningen bättre. Sen är det många som tycker det är smidigt att hemifrån kunna beställa saker och sedan få de hemskickade. Smidigt, billigt och många gånger ganska roligt.

Det finns lite olika sätt att betala på internet idag. Något som länge var vanligast och förmodligen är ett av de populäraste är att man får en faktura på köpet. Fakturan följer då med produkten eller skickas separat.


Något som var mer populärt förut var postförskott, alltså att man betalade när man löste ut paketet hos paketutlämnaren. Säkert både för säljaren och köparen många gånger.

Idag väljer många att betala med exempelvis ett betalkort direkt när köpet görs. Du kan då sedan hämta ut paketet med din legitimation. Man slipper då den extra fakturaavgiften samt registrera en betalning via din internetbank.

Som vi har skrivit om tidigare här på sidan så behöver man många gånger verifiera att man är ägaren av kortet, genom att skriva in ett extra lösenord när köpet görs. Vissa kortutgivare kräver även att du har en bankdosa varav du använder dosan likt en vanlig kortläsare i butiker.

Säkerheten har som sagt ökat betydande på senare år. Men vill man vara extra försiktig så kan man koppla sitt betalkort till paypal. Det innebär att du får ett gratis konto hos paypal dit ditt kort är kopplat. När du sedan gör köp online så anger du din e-post adress som är kopplat till ditt paypalkonto varav köpet görs den vägen.

Det innebär att du aldrig behöver ge ut dina kortuppgifter.

Paypal är förmodligen det vanligaste betalsättet när privatpersoner handlar med varandra på nätet, via sidor som Tradera och eBay. Då slipper du även ge ut ditt kontonummer till köparen ifall du säljer saker.

Det är gratis att öppna ett paypal konto så handlar du mycket på nätet kan det vara ett bra alternativ. Man ska dock komma ihåg att inte alla e-handels butiker stödjer paypal ännu, även om det blivit betydligt fler på senare tid.