MasterCard Betalkort

mastercardMasterCard är precis som VISA ett känt varumärke som syns på ett och annat bankkort idag, inte minst betalkort. Det man kanske inte vet är att MasterCard är en internationell organisation med många kända varumärken under sig. Dessa är exempelvis Maestro, Cirrus samt MasterCard i sig.

Precis som för VISA så är det här medlemmarna i organisationen, alltså även aktieägarna i det här fallet, som har rätt att ge ut bankkort. Detta kan vara vanliga kontokort, så kallade debetkort, kreditkort samt betalkort. Man har då även rätt att använda något av MasterCards varumärke på dessa kort, lite beroende på vilket typ av kort det är. Som du kunnat läsa om tidigare så har ju MasterCard ett bankkort anpassat för ungdomar som man kallar Maestro.

 

MasterCards Historia

Nu kommer lite kort information om företagets historia och hur det hela började. Detta var närmare bestämt år 1966, då MasterCard bildades. Man kallades på den tiden för Interbank och först år 1979 bytte man namn till dagens MasterCard.


 

Olika korttyper

Man erbjuder egentligen det mesta i kortväg. De flesta större bankerna i Sverige idag har möjlighet att ge ut MasterCard eller VISA, så går man till sin bank är chansen stor att man får någon av dessa varumärken på sina kort.

Just MasterCard kan du få både som vanligt bankkort, som betalkort där alla köp alltså faktureras en gång per månad och betalas i sin helhet, samt kreditkort. Sen har de som sagt ett kort anpassat för ungdomar, som är mer begränsat än andra kort.