Så Enkelt får Du mer Ränta på dina Pengar

mer ränta på dina pengarHur brukar du göra när du betalar dina räkningar. Betalar du räkningen på en gång när du får den eller lägger du in den i din internetbank och ställer in att den ska betalas på förfallodagen?

Du kanske tycker att det inte har någon betydelse rent ekonomiskt ifall du betalar räkningen på en gång eller det sista datumet som är satt. I själva verket så har det ganska stor betydelse, framförallt när det kommer till hur du ser på ditt personliga pengaflöde.

 

 

 

Få ränta på pengarna längre

I grund och botten handlar det om att du ska hålla på pengarna så länge som möjligt. För ju längre du håller i pengarna och har dem på exempelvis ett sparkonto, desto mer får du i ränteintäkter.

Visst nu kanske du tänker att ett par hundralappar hit och dit inte ger någon ränta på någon vecka. Men som jag skrev innan så handlar det om ditt sätt att se på pengaflödet, och tittar du över hela året så är det en hel del pengar det säkert handlar om.

 

Rätt betalkort ger pengar över

Som sagt så gäller det att tänka på rätt sätt när det kommer till ditt pengaflöde. Ett sätt är som sagt att betala räkningarna på deras förfallodag. Ett annat är att du betalar alla dina utgifter med ett betalkort.

Många kombinerade betalkort och kreditkort, som exempelvis remember korten, har räntefri kredit i upp till 56 dagar. Det innebär att du kan hålla i dina pengar mycket längre med tanke på att köpen inte ska betalas på en gång. I vissa fall så får du behålla pengarna i upp till 56 dagar, beroende på när under perioden du gör dina köp. Men andra ord kan du erhålla ränta på dina köp i upp till 56 dagar genom att betala med rätt typ av betalkort.

Som du märker så handlar det om sättet att se på ditt pengaflöde. Några enkla åtgärder så som att betala dina räkningar på förfallodagen samt göra dina köp med ett betalkort, gör att du kommer kunna hålla i dina pengar längre och därmed erhålla mer ränteintäkter.