Så minskar Du Dina utgifter

minska sina utgifterBra privatekonomi handlar inte bara om att man ska försöka dra in så mycket pengar som möjligt. Det är minst lika viktigt att hålla nere sina utgifter, för det är ju dessa poster som tillsammans ger ett resultat som i sin tur kan sparas eller investeras.

Beroende på hur din situation ser ut idag så finns det mer eller mindre pengar att spara på sänkta utgifter. Har du familj, bil och lån på din bostad så finns det många utgiftsposter att jobba med, jämfört med om du är student och bor i en hyreslägenhet samt cyklar.

Oavsett din situation så finns det säkerligen utgifter att sänka för din del med.

 

Klassiska utgifter att minska på

Det finns några klassiska utgiftsposter som man generellt sett kan minska ner på om man lägger ner lite tid på det. Förmodligen har du hört detta förut, men du har kanske samtidigt inte gjort något åt saken. I sådana fall får du se detta som en påminnelse och lite repetition. Kom samtidigt ihåg att ingen kommer sänka dina utgifter åt dig, det är något du får ordna själv genom att lägga lite tid på det.

 

Försäkringar

Ju fler försäkringar du har desto mer finns det att jobba med här. Som du säkert vet så varierar kostnaden för olika försäkringar väldigt kraftigt från bolag till bolag.

Du har med andra ord goda förutsättningar för att sänka dina försäkringskostnader bara du jämför olika alternativ.

Några tips på vägen här är att:

  • Summera dina försäkringar du har idag samt kostnaderna, för att ha ett bra utgångsläge.
  • Kom ihåg att det ofta ger rabatter när du samlar dina försäkringar på ett och samma ställe. Tänk på det så du inte enbart jämför enskilda försäkringar.

 

Lånekostnader

Lånekostnader är en annan klassisk utgift där man har möjlighet att påverka storleken på kostnaderna. Det är inte alltid möjligt att byta bank eller så ifall du bundit din ränta, men ändå finns det sätt att sänka dina räntekostnader.

  • Våga pruta! Banken tjänar förmodligen väldigt mycket pengar på dig och dina lån, även om räntorna är låga idag. Se därför till att pruta. Kom ihåg att du som kund är viktig för dem.
  • Precis som för försäkringar så är det ofta fördelaktigt att samla sina bankärenden på ett ställe. Hör med din bank vilka rabatter du kan få ifall du flyttar över fler tjänster hos just dem.

 

Kom ihåg att summan du har kvar i slutet på månaden till stor del beror på hur stora utgifter du har. Se därför till att minska de utgifter du kan då det många gånger är enklare än att öka inkomsterna.