Sätta in pengar på ICA Kort

sätta in pengar på ica kortEtt kort som har blivit allt mer populärt på senare tid är som kanske bekant ICAs bankkort plus. Väljer man att skaffa detta kort så får man samtidigt ett konto hos ICA banken dit kortet är kopplat.

En annan fördel är även att man kan ha två separata kort kopplade till ett och samma konto, något som utnyttjas av många par som vill handla mat från ett gemensamt konto.

Något som kanske inte är lika självklart är hur man bär sig åt för att sätta in pengar på ICA kortet. ICA har ju inga bankkontor som den traditionella banken har.

Men du kan vara lugn, att sätta in pengar på sitt ICA kort är betydligt enklare än många vanliga bankkort. Framförallt idag då flera av de större bankerna helt slutat med sin kontanthantering.


Sätt in pengar på en ICA butik

Det första och förmodligen vanligaste sättet att flytta över pengar till sitt ICA konto är genom att göra det i en vanlig ICA butik.

Du kan i kassan be om att få sätta in pengar på ditt konto, varav du ger de kontanter du vill föra över, sätter in ditt kort i kortläsaren och får sedan en bekräftelse att pengarna har satts in på ditt konto.

Enklare än så blir det förmodligen inte.

Nu när kontanthanteringen försvinner så blir ICA kortet allt mer populärt bland personer som är vana att ha både kontanter och kort, men samtidigt vill kunna flytta över pengarna till kortet om det skulle behövas.

Med ICAs kort behöver man då inte ens leta upp ett bankkontor, utan det räcker med en av deras mataffärer.
 

Föra över pengar via internetbank

Det andra sättet att föra över pengar till sitt ICA kort är genom att helt enkelt föra över pengar från ditt vanliga bankkonto. Det fungerar som en helt vanlig överföring mellan två bankkonton i olika banker.

Många som använder ICAs kort till att handla mat tillsammans med sin sambo, väljer att dra ett visst belopp från lönen via autogiro varje månad, som sedan sätts direkt in på ICA kontot.