Skillnad i hur kreditkorten jämförs hos jämförelsetjänster

att välja kreditkortDet finns ett flertal sidor på nätet som specialiserat sig på att jämföra kreditkort och hjälpa konsumenter att hitta rätt bland alla de kort som finns på den svenska marknaden. Att hjälp behövs är tydligt då det finns över 100 kreditkort att välja mellan. En del riktigt bra – andra inte alls lika förmånliga.

Vi på Betalkorten.se har valt att jämföra de vanligaste korten och därmed även de som oftast efterfrågas av kunderna. På vår sida om bensinkort har vi exempelvis valt att presentera de fyra vanligaste bensinkorten. Detta för att göra det enkelt för besökaren att snabbt få en överblick över de olika fördelarna med dessa. Att presentera över 100 kort är däremot inte möjligt om man samtidigt vill ha ordning och struktur så att besökaren ska kunna göra ett enkelt val.

Att visa specifika fördelar med varje kort har alltså sin fördel. Men samtidigt blir det enbart delar av korten som lyfts fram. Ibland måste man se på kortet som helhet och ställa de olika faktorerna mot varandra för att se vilket som passar bäst.

Ser man på Consectors kreditkortsjämförelse har de valt en helt annan väg. Istället för att presentera korten med bild och kortfattad text har de en personlig tjänst där man pratar via telefon med en expert inom kreditkort som därmed guidar rätt. Med denna väg kan man lättare förklara vad man eftersöker med kortet och vad man inte prioritera lika högt. En tydligare och mer personligare väg. Framförallt en unik väg till rätt kreditkort då de flesta jämförelsesidor har valt det upplägg vi har på vår sida.

Vad är då bäst?

Allt handlar hur man själv vill göra i valet av kort. Vissa tycker om att själva läsa på och göra fördjupade analyser om kortet, ställa dem mot varandra och därefter göra ett eget val. I detta fall passar de sidor med analyser och recensioner bäst. Det tar längre tid att hitta rätt – men man kan läsa och fundera på egen hand.

Andra vägen är att ringa en expert och få hjälp utifrån de önskemål man har på kreditkortet. Det kan låta enklare men man måste ändå först avgöra vilka behoven och önskemålen är.

Kanske är den ena vägen inte bättre än den andra – det beror bara på vilken slags hjälp man önskar få.