Spara 1000 kr i månaden

spara 1000 kronor per månadHur mycket är 1000 kronor värt för dig under en månad? För vissa är det kanske inte mer än en dyr middag på någon fin restaurang. För andra kan det vara en stor del av matkostnaderna för en ensam student.

Tittar du samtidigt på dina utgifter så kanske du inser hur himla lätt det är att slösa bort 1000 kronor varje månad. Det räcker med att man äter lunch ute var och varannan dag, eller att man tar bilen betydligt mer än man behöver.

Vilka utgifter kan du dra ned på för att spara 1000 kronor varje månad? I den här artikeln tänkte vi ge några tips på utgifter som vi tror att många har möjlighet att spara ett par kronor på.

 

Se över dina prenumerationer

Vi skulle kunna göra det enkelt för oss och tipsa om att du genom att byta försäkring och lån kan spara tusenlappar varje månad. Men dessa saker har vi redan tipsat om i tidigare inlägg. Nu tänkte vi ta oss an andra utgifter som vi tror du har chans att spara in på.

Ett tips här är att börja med att se över dina prenumerationer. Med det så menar vi exempelvis:

  • Dagstidningar
  • Magasin
  • Tv-kanaler
  • Gymkort
  • Musik
  • Osv

Prenumererar du på en massa saker så kan det vara lägligt att emellanåt se över vilka av dessa du faktiskt har användning för. Visst du kanske tänker att en dagstidning som kostar 300 kronor i månaden inte är speciellt dyrt, men om du lika gärna läser den på nätet gratis så har du ju en hel del att spara bara där.

Poängen är också att alla dina prenumerationer tillsammans utgör en ganska stor kostnad, även om varje enskild utgift känns oskyldig.

Ett annat exempel som många står och betalar helt i onödan är gymkort. Givetvis ska du träna, men har du ett gymkort som dras med autogiro varje månad, samtidigt som du inte varit där på ett halvår, kan det vara läge att tänka om. Du ska träna och röra på dig, men gym kanske inte är något för dig. Betala inte hundralappar i onödan varje månad bara för att du eventuellt ska gå till gymmet nästa vecka. Hitta istället en träningsform som passar dig.

Hur ofta tittar du på tv? Ett basutbud är väl något som de flesta behöver, men filmkanaler står många och betalar för utan att de ens ser på dessa kanaler. Många gånger kan filmkanalerna kosta några hundra extra varje månad. Varför inte säga upp dessa filmkanaler och behålla basutbudet?

Nästa sak du bör kika på är ditt bredband. Sitter du på 100 Mbit så kan det vara läge att tänka om. Det är väldigt få som har behov av så snabbt bredband, så varför inte byta ner dig till hastigheter du faktiskt utnyttjar?

För att summera det hela. Låt oss säga att du säger upp ditt gymkort då du inte besökt gymmet på ett halvår. Där spar du runt 300 kronor varje månad. Då du läser dagstidningen på nätet finns det ingen anledning att få en i brevlådan också. Där spar du ytterligare runt 300 kronor. Du inser att du inte använder filmkanalerna, där spar du runt 200 kronor varje månad. Eftersom du inte behöver Sveriges snabbaste bredband nöjer du dig med halva hastigheten. Där har du ytterliggare runt 200 kronor.

Summerar du detta så har du i teorin sparat 1000 kronor varje månad på saker du inte ens har användning för. På ett år blir det 12 000 kronor, en väldigt härlig utlandssemester om man så vill.