Spara ihop till Semesterkassan

reskassaVi har stadigt gått in i maj och nu börjar även värmen visa på att sommaren faktiskt står runt hörnet. Och för många av oss så innebär sommar även semester, vilket i sig kan innebära väldigt olika saker från person till person.

För min del gillar jag att resa, så därför brukar min semester på ett eller annat sätt vara förknippat med just resande.

Resor eller semester överlag är som bekant förknippade med en mängd oförutsedda utgifter.

Du kanske som jag är van att laga all mat själv och byter nu ut det mot att äta ute under semestern. Du har helt enkelt inte alla bekvämligheter som du har hemma, när du är på resande fot.

 

Spara till Resan och Reskassan

Även om många är duktiga och har satt upp något form av resesparande, så tror jag det är färre som tar med alla extra utgifter som alltid kommer med att vara på resande fot.

Det är ju givetvis inte ett måste, men det kan underlätta rejält och känns kanske inte lika jobbigt att spendera pengar när du redan räknat med att göra det.

För vår del gör vi alla våra köp när vi är på semester med vårt betalkort. Det blir då väldigt enkelt att hålla koll på hur mycket vi spenderar, i och med att alla köp kommer på en faktura i efterhand. Vi har samtidigt en app i mobilen där vi kan se alla transaktioner. Väldigt smidigt måste jag säga.

Något som vi också blivit bättre på ju mer vi rest, är hur mycket pengar vi kommer spendera under resan. Vi vill inte snåla när vi väl har semester utan brukar ta till för ganska mycket när vi gör vår lilla resebudget och sparar till själva reskassan. Många gånger får vi till och med ”pengar över”, alltså gör av med mindre pengar än vi räknat med vilket på något sätt känns bra.

Ett tips är alltså att försöka spara till reskassan också, pengar som ska stå för både mat och nöjen när ni är på semester. Många gånger kan den vara dyrare än själva resan i sig, något som är bra att ha i åtanke.