Varför skaffa ett Betalkort?

Det kanske inte är helt uppenbart varför man bör skaffa ett betalkort eller kreditkort alla gånger. De flesta är vana med sina klassiska bankkort där du kan ta ut pengar i automaten, betala på många ställen och så vidare. Men något mer än så är det oftast inte.

Ändå gör det flesta nästan alla sina köp på ett bankkort idag. Det är mer och mer sällan som vi faktiskt tar ut pengar i förväg innan vi handlar. Förut var många skeptiska kring säkerheten med betalkort, men det är idag förmodligen säkrare att enbart använda ett betalkort istället för att gå runt på en massa kontanter.


 

Få bonus på dina köp

Den kanske allra största anledningen till varför folk går över från sina vanliga bankkort till ett betalkort eller kreditkort är att man har möjlighet att få bonus på saker man köper.

För att ta ett enkelt exempel så behöver vi ju alla äta mat. Många väljer att handla sin mat på ICA som både ha ett stort utbud och bra priser. Där kan du betala med kontanter och vanliga bankkort, precis som man alltid kunnat göra. Men väljer du att skaffa ICA Bankkort Plus, vilket är ICA bankens egna betalkort, så får du bonus på allt du handlar där i butiken.

Jag menar du kommer ju ändå handla på ICA så varför då inte spara en massa pengar genom att använda ICAs egna kort? Fördelarna med just ICA kortet är det många som sett och därför har deras betalkort blivit så populärt som det ändå är.

Utöver att du får bonus på allt du handlar i ICA butiker, så får du även bonus på alla andra köp också. Riktigt behändigt och detta kan spara dig många kronor om du gör många köp på ditt kort.

ICA håller även koll på de produkter du handlar mest av, varav du får speciella erbjudanden som är riktade till just dig och dina köpvanor. Jag menar vem vill inte har extrapris på sina favoritprodukter?

 

Möjlighet att skjuta upp betalning

De flesta betalkort kan man idag koppla en kredit till. Med ett betalkort så samlas alla köp på en faktura, som du sedan får hem i slutet av varje månad, eller ett visst datum som kortutgivaren bestämt. Väljer du att betala hela beloppet så fungerar kortet som ett vanligt bankkort, bara det att du faktiskt har behållit pengarna längre eftersom de inte dras på en gång. Du får då ränta på detta kapital.

Om du känner att du vill skjuta upp hela eller delar av betalningen så betalar du ränta, precis som ett vanligt kreditkort. Med andra ord kan du styra detta helt själv efter vad som passar din ekonomi bäst för tillfället.