Världens Exklusivaste Betalkort

Om man är ute efter något utöver det vanliga när det kommer till betalkort, så finns det idag några aktörer som erbjuder riktigt exklusiva betalkort. Ofta är dessa kort förknippade med ren lyx, då ägaren till korten många gånger får förmåner man knappt tror är sanna.

I det här inlägget tänkte vi skriva om några av världens kanske mest exklusiva betalkort och vilka förmåner dessa väldigt dyra kort ger.


 

VISA Infinite Exclusive Card

världens exklusivaste betalort

Ett av dagens kanske allra lyxigaste betalkort står den Kazakhstanska banken Sberbank för. De erbjuder nämligen ett VISA kort tillverkat i rent guld som pryds av 26 diamanter.

Men som man kanske förstår så kostar det här kortet en slant. Närmare bestämt runt 700 000 kronor samt en årlig avgift på runt 14 000 kronor.

Ägaren till ett VISA Infinite Exclusive card får fri tillträde till VIP ställen på världens alla flygplatser. Man erhåller även en iPhone 5 samt livförsäkring på 250 000 dollar.

Om man nu är intresserad av att skaffa detta dyra och exklusiva betalkort gäller det att vara ute i god tid, då endast 100 kunder kommer beviljas kortet.

 

American Express Centurion

amex-centurionCenturion card är även informellt känt som American Express Black card, som ges ut till företagets platinum kunder när de uppfyller vissa krav.

Tanken med kortet först var att det verkligen symbolisera förmögenhet och framgång, varav endast de väldigt förmögna blev inbjudna att ansöka om kortet. Man kunde alltså endast få det om man blev indbjuden att ansöka till klubben.

Idag krävs det att man spenderar runt 250 000 dollar med sitt vanliga Amex kort varav man sedan kanske blir inbjuden att ansöka för ett Centurion card.

 

J.P Morgan Palladium

Detta kort lanserades 2011. Kortet är tillverkat av palladium och rent guld i princip, vilket gör det till ett av världens mest exklusiva kort.

Den årliga avgiften för kortet är relativt liten med tanke på att värdet av kortet i sig är väldigt högt. Dock är det så klart inte alla av JP Morgans kunder som får möjlighet att skaffa detta kort.