En fråga som vi får ganska ofta är vilket vi anser vara det bästa kreditkortet just nu. Något som vid en första anblick borde vara ganska enkelt att svara på. Men precis som mycket annat som jämförs så beror det på. Visst finns det kort som är mer generella och därmed lämpar sig bäst till de allra flesta. Men för dig som har speciella vanor och konsumptionsmönster så behöver inte det kortet vara just det bästa.

Att jämföra bästa kreditkortet handlar många gånger om att utgå från sig själv och sina egna köpvanor. Det klassiska exemplet är du som reser mycket och därmed har flera resekort så som Norwegians exempelvis, som skulle kunna vara det bästa kreditkortet. För dig som åker mycket bil och därmed tankar en hel del så är det istället något av tankkorten som förmodligen är det mest förmånliga i längden.

Vad handlar du mest på kreditkortet?

En bra sak att utgå från är därför att se på dina köp det senaste året. Och där titta på vilken kategori av varor eller produkter som du handlat mest. Ser du att bensin eller annat bränsle är största posten så är det förmodligen ett tankkort du bör ha i första hand. Smidigast på den macken som ligger nära och där du som oftast tankar. Inom den här gruppen kreditkort så hittar du flera stora bränslekedjor som ger ut kort i sina namn så som Preem, OKQ8, Circle K och så vidare. Välj som sagt kort beroende på den mack som du oftast tankar på.

För många är det mat som är den enskilt största utgiftsposten på kreditkortsräkningarna. Då kan det vara lönt att kika på någon av korten som ger cashback bonus på allt du handlar. Även här är tankkorten ofta starka kandidater då de ofta har generösa cashback lösningar samtidigt som de inte kommer med någon årsavgift. Samtidigt så är ICAs Kreditkort ett givet förstahandsval för de som handlar all sin mat där. Många brukar även få än mer generösa bonusar genom att även utnyttja fler av ICAs tjänster så som lån och försäkringar.

Olika kort för olika ändamål

En annan variant är att du faktiskt skaffar flera kreditkort beroende på vad du handlar. Här gäller det att ha koll så det inte är några årsavgifter, då det snabbt kan äta upp eventuell bonus du erhåller när du betalar med korten. Då tankkorten oftast inta har någon årsavgift väljer många att skaffa ett sådan enbart för att tanka bilen och därmed samla alla de köpen på en och samma faktura.

Bästa kreditkortet för dig kommer som sagt bero på dina köpvanor. Så börja analysen där och välj sedan kreditkort efter vad som passar dig och dina köpvanor bäst.