Bensinkort

Vi jämför bensinkort på den här sidan så att du ska kunna hitta det kort som är allra bästa för dig. Väldigt många vill idag ha ett eget separat kort som de tankar bilen med. Fördelaktigen ett kort som ger extra bonusar på just den bensinmacken som du brukar tanka på.

Bästa Bensinkort 2023ÅrsavgiftFörmånerAnsök
Re:member Flex0 krBonus på köp
Tanka-fel-försäkring
Tankrabatt

Vi har utsett Preem Mastercard till det mest förmånliga bensinkortet 2023.

Varje gång du handlar med kortet så får du 0,5 % i bonus som sedan betalas ut genom att du varje kvartal får en bonuscheck hemskickad. Denna kan du sedan lösa in på en Preem bensinstation alternativ ringa och lösa in ifall du inte bor i närheten av en sådan mack. Med andra ord är det pengar tillbaka på allt du handlar med kortet och många väljer därför att göra alla sina inköp så som mat, kläder och givetvis bensin på det här kortet för att därmed få bonus på alla dessa köp. Slår man ut det på hur mycket vi vanligtvis handlar på kortet varje år så kan det bli många kronor tillbaka till dig som använder ett Preem kort.

Preem kortet har många fördelar

En annan stor fördel är även att den likt andra bensinkort inte har någon årsavgift. En årsavgift på 300 kr innebär att du måste handla för 60 000 kr på kortet innan du fått tillbaka detta i bonus (0,005×60000 = 300 kr) om bonusen är på 0,5 % likt den är för Preem kortet. Med bensinkorten likt Preems så kan du från första kronan du betalar med kortet börja få bonus som sedan betalas ut till dig. Som du kan se när vi jämför bensinkort i detalj nedan så är de flesta bensinkorten väldigt förmånliga.

Jämför bensinkort i detalj

På den är sidan har vi försökt samla enbart bensinkort som du kan jämföra. Med bensinkort eller tankkort som många kallar det, menar vi kort som ges ut av eller i samarbete med de olika bensinmackarna så som Shell, Preem och så vidare. Här kan du jämföra några av marknadens populäraste bensinkort och se vad som skiljer dessa åt, samt hitta det tankkort som passar dig allra bäst. I tabellen nedan där vi jämför bensinkort har vi valt att rada upp dem bredvid varandra så att du lättare ska kunna jämföra vad som skiljer korten åt.

OKQ8 VISAPreem MasterCardShell MasterCard
Kort
UtgivareOKQ8 BankIkano BankIkano Bank
Årsavgift0 kr0 kr0 kr
Tankrabatt bemannade stationerUpp till 20 öre/L*Upp till 40 öre/L (Kampanj**)
Upp till 25 öre/L
15 öre/L
Tanka-fel-försäkring
Reseförsäkring
KorttypVISAMasterCardMasterCard
KreditgränsUpp till 50 000 krUpp till 60 000 krUpp till 100 000 kr
RäntefrittUpp till 45 dagarUpp till 56 dagarUpp till 54 dagar
Ränta13,25 %16,85 %17,60 %
Uttagsavgift inom EU3,00 %, lägst 35kr2,00 %, lägst 35kr3,00 %, lägst35kr
Uttagsavgift utanför EU3,00 %, lägst 35kr2,00 %, lägst 35kr3,00 %, lägst 35kr
Valutaväxlingspåslag2,00 %1,50 %1,50 %
Ansök

*Som innehavare av ett OKQ8 kort blir du medlem i OK föreningen. Där har du som medlem möjlighet att få återbäring varje år från föreningens överskott. Detta bestäms även delvis av hur mycket du tankat och handlat hos OKQ8 under året.
**Preem har just nu en kampanj där du om du ansöker idag får 40 öre rabatt/liter under tre månader från det att du fått kortet, på bemannade stationer.

Bensinkorts fördelar

Vad finns det för fördelar med att ha ett bensinkort jämfört med ett vanligt betalkort? Det är faktiskt så att flera bensinkort är väldigt förmånliga.

Som du kan se i jämförelsetabellen så betalar du ingen årsavgift för någon av korten vi jämför. Tittar du på flera av storbankernas kort idag, kan de ta flera hundralappar för kort som kanske inte ens ger någon bonus alls.

Den andra stora fördelen med att skaffa ett bensinkort är att du får rabatt på drivmedel hos den mack du skaffar kortet via. Shellkortet ger dig till exempel rabatt när du tankar på Shell mackarna och så vidare.

En tredje sak som gör att några av dessa kort sticker ut lite är att vissa ger väldigt bra sparränta på pengar du sätter in i förväg. Jämför du med räntan du får hos din vanliga bank så är räntan på några av dessa kort betydligt bättre.

Bensinkort att tanka med

Det finns många fördelar med att ha ett eget kort för just tankningen. Dels om du väljer något av dessa kort så får du ofta förmånliga rabatter och bonusar när du tankar. Dessutom blir det enklare för dig att hålla koll på hur mycket pengar ni lägger på just drivmedel. Dessutom anser vi att flera av bensinkorten är några av de mest förmånliga kreditkorten som går att få i Sverige idag till det priset.

Jämför bensinkort och deras tankrabatt

I tabellen ovan där vi i detalj jämför bensinkort så märker du att tankrabatten skiljer sig åt mellan de olika korten. Både Preem och Shell har en rabatt som är fast och rakt på, du får helt enkelt en fast rabatt varje gång du tankar hos dem. OKQ8 däremot har en varierande rabatt som baseras på bland annat OK föreningens överskott samt hur mycket du tankat för hos dem under året. Den rabatten kan då som högst bli 20 öre per liter på det bränsle du köpt.

Observera även att tankrabatten kan vara lägre på obemannade stationer. Så är bland annat fallet för Preem och Shell.

Vilket bensinkort ska du välja?

Som du kan utläsa i jämförelsetabellen ovan så har alla dessa 0 kr i årsavgift. På samma gång är dem väldigt förmånliga kort. Dem ger dig rabatt när du tankar på deras respektive bensinmackar. Erbjuder sparränta på insatta pengar. Detta för att nämna några fördelar. Det är med andra ord småsaker som skiljer korten åt och ett sätt att välja rätt tankkort för dig är helt enkelt att se efter vilket mack du brukar tanka hos. Är det så att det enbart finns en Preem mack där du bor så är det ju smart att välja just ett sådant kort.

Finns det flera mackar så kan det vara smart att återigen kika vart du som oftast tankar. Kom ihåg att det är alltid mest fördelaktigt att tanka på ett och samma ställe med den mackens respektive kort. Så det viktiga är att du väljer något kort och sedan tankar på den macken, än att tanka hos alla möjliga och inte få någon extra bonus på alla pengar du spenderar.

Skaffa en god bränslekonomi

För alla oss som behöver tanka bilen emellanåt så är det givetvis roligare ju billigare bensinen eller bränslet är. Genom att använda ett bensinkort som ger rabatt så har du redan där börjat resan mot en bättre bränsleekomomi. Andra aspekter som påverkar framförallt bränsleförbrukningen är hur snabbt vi kör, lufttrycket i våra däck med mera. Motormännen har skrivit en bra artikel om flera saker som kan vara bra att tänka på när du vill förbättra din bränsleekonomi.

Kort om hur vi jämför bensinkort

Vi har på den här sidan valt att jämföra några av marknadens populäraste bensinkort även om det idag finns otroligt många olika aktörer som erbjuder kort som är fördelaktiga vid tankning. Vår uppfattning är att just dessa kort är både prisvärda och förmånliga.