Bästa kreditkortet för resor

Vi är många som älskar att resa och upptäcka nya platser ute i världen. Att betala sina resor med ett kreditkort har länge varit väldigt fördelaktigt just för att det många gånger ingår en reseförsäkring. Idag finns det dessutom skräddarsydda kort som är extra förmånligt för dig som reser mycket, där du kan få bonus på just dessa saker. Jämför resekort på den här sidan så du kan hitta det bästa för just dig.

Bästa Resekort 2023ÅrsavgiftFörmånerAnsök
Bank Norwegian kreditkort0 krBästa kort för resan!
Ingen årsavgift
Bonuspoäng på alla köp
Lös in poäng mot flygbiljetter

Vi har utsett Bank Norwegian Kreditkort till årets bästa resekort då det är ett väldigt förmånligt kort som både ger bonuspoäng och bra försäkringar samtidigt som du inte betalar någon årsavgift för kortet.

Det finns idag ett par kreditkort som likt Norwegian erbjuder en rad fasta förmåner, men kommer då ofta med en fast årsavgift. Detta gör att Norwegian redan där står i framkant mot flertalet konkurrenter.

Bonusen fungerar i korthet som så att du får 1% i CashPoints på allt du köper. Poäng som sedan kan bytas mot resor och dylikt i Norwegians poängshop. När du betalar flyget via Norwegians flygoblag med ditt kort erhåller du upp till 20% i CashPoints. Med andra ord kan du ganska snabbt tjäna bra med poäng när du reser mycket.

Kortet kommer även med en reseförsäkring samt avbeställningsskydd inkluderat. Denna uppfattar vi vara väldigt omfattande med tanke på att kortet inte har någon fast årsavgift.

När du jämför resekort i detalj här nedan så kommer du märka att Norwegian kortet verkligen står sig starkt, mycket på grund av att du slipper årsavgiften och direkt kan börja samla poäng.

Jämför resekort i detalj

För att du enklare ska kunna jämföra resekorten mer i detalj har vi i nedan tabell valt att presentera korten bredvid varandra. Du får då en bättre överblick av vad som skiljer de olika korten åt. Observera att vi tagit oss friheten att inkludera kort som vi anses vara så kallade resekort, även om de inte profilerar sig som så. Detta då vi anser att korten är fördelaktiga för dig som gillar att resa mycket.

Marginalen TravellerBank NorwegianBritish Airways
Kort
UtgivareMarginalen BankBank NorwegianEntercard
Årsavgift0 kr första året
(395 kr/år)
0 kr395 kr
Reseförsäkring
Avbeställningsskydd
KorttypMasterCardVISAVISA
KreditgränsUpp till 100 000 krUpp till 100 000 krUpp till 500 000 kr
RäntefrittUpp till 50 dagarUpp till 45 dagarUpp till 55 dagar
Ränta16,90 %19,99 %13,64 %
Uttagsavgift inom EU3,00 %, lägst 35kr0,00 %3,00 %, lägst35kr
Uttagsavgift utanför EU3,00 %, lägst 35kr0,00 %3,00 %, lägst 35kr
Valutaväxlingspåslag1,65 %1,75 %1,5 %
Ansök

Välj rätt resekort för resan

Här ovan har du en detaljerad jämförelse för några av de populäraste resekorten på marknaden. Som du ser är det mycket som är lika mellan korten, samtidigt som vissa detaljer gör att exempelvis Norwegian sticker ut i mängden. Framförallt är det den uteblivna årsavgiften som gör att du tjänar en hel del på att välja Bank Norwegian kortet. Samtidigt så ska du komma ihåg att ett resekort oftast är kopplat till poäng och resor inom det egna flygbolaget. Ett Norwegian kort bör därför vara ett givet val om du gillar Norwegian som flygbolag och reser med dem ibland.

Oavsett vilket kort du väljer så finns det fördelar med de flesta. Så länge kortet har en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd när du betalar dina resor med kortet så har du kommit en bra bit på vägen. Sen handlar det mycket om ens vanor och vad du föredrar att köpa på kortet.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

En viktig fördel med att betala sina resor med ett kreditkort är att det många gånger ingår en bra reseförsäkring samt ett avbeställningsskydd. Några saker som kan vara bra att tänka på här är att detta nästan alltid förutsätter att du betalar hela eller stora delar av resan med kortet, för att kortets reseförsäkring och avbeställningsskydd ska gälla. Samtidigt så är det ju precis det vi många gånger vill göra, betala resan med kortet för att få fördelar mot att betala direkt via banken exempelvis. Hur stor del av resan som du lär ha betalat med kortet för att detta ska gälla skiljer sig lite åt från en kortutgivare till en annan, men ett bra riktmärke är att minst 75% av resan brukar vara en regel. Men som sagt är det viktigt att du noga läser vilka villkor som gäller för just det kreditkort du använder.

Vad innehåller reseförsäkringen?

Vad som ingår i kortens reseförsäkringar kan också skilja sig åt, så här gör du bäst i att läsa vidare om villkor och belopp på respektive kortutgivares hemsida. Exempel på vad en reseförsäkring kan men inte nödvändigtvis behöver innehålla är:

  • Bagageförsening
  • Självriskskydd hem- och villaförsäkring
  • Olycksfall
  • Avbeställningsskydd

Som sagt bara exempel men många gånger kan kortens försäkringar vara väldigt vältäckande och ibland kanske bättre än de som många resebolag själva försöker sälja när du bokar en resa. Ett tips är alltså att noga läsa igenom vad som ingår i det kort du valts reseförsäkring samt vilka villkor som gäller.

En miss många gör är att de vid betalning av resa dels väljer att betala hela resan med ett kreditkort som har en heltäckande reseförsäkring, samtidigt som de väljer att köpa till en extra reseförsäkring via resebolaget. Med andra ord en många gånger onödig kostnad eftersom de redan har försäkring på kortet. Dock gäller det som sagt att jämföra vad som ingår i respektive försäkring.

På konsumentverkets sida Hallå konsument kan du läsa fler bra tips på vad du kan tänka på när det kommer till reseförsäkring.

Kort om hur vi jämför resekort

Som du märker på sidan så har vi inte med alla kort som vissa kanske skulle klassa som klassiska resekort när vi i detalj jämför resekort. Vi har helt enkelt försökt välja ut några av de populäraste alternativen på marknaden. Kort där vi anser att både avgifter och förmåner är riktigt bra för oss konsumenter. Det vi anser främst utmärker ett bra resekort är att det ingår en reseförsäkring samt ett avbeställningsskydd när du betalar dina resor med kortet. Därutöver ska kortet även ha något form av bonussystem som på ett eller annat sätt gynnar dig som gillar att resa mycket och väljer att betala dina resor med kortet. Att du helt enkelt ska få mer genom att betala med rätt kort.