många kreditkortNär det gäller kreditkort på marknaden idag så är alternativen betydligt fler än för bara några år sedan. Det ser du om du kikar in på olika jämförelsesidor så som https://kreditkort.com där du har massor av valmöjligheter. En gemensam sak är att de flesta erbjuder olika former av bonusar när du handlar på kortet. Sedan får du mer eller mindre bonus beroende på vilket typ av kort det är.

Detta har lett till att flera aktörer valt att nischa in sig på exempelvis resor och erbjuder därmed förmånliga bonusar som är förknippade med resande. Därför bör du som funderar på att skaffa ett nytt kreditkort fundera kring hur din fritid ser och och vad du helst lägger dina pengar. Genom att välja rätt typ av kort kan du erhålla betydligt mer bonus än ett kort som kanske inte är så gynnsamt för de saker du handlar mest.

Några klassiska sådana kategorier är resor, mat, benin och bränsle exempelvis. Vissa av dessa kombinerar även flera intresseområden och ger bonus på exempelvis resor och bränsle.

En annan regel är att de flesta tankkort som ges ut i samarbete med de olika bensinmackarna, inte ger bonus när du använder kortet hos någon av konkurrenternas mackar. Detta säger ju sig självt men kan vara bra att ha i åtanke. Många av oss åker en hel del bil och behöver därmed tanka ofta. Då kan du tjäna ganska mycket bonus genom att använda ett och samma kort samt tanka på den macken som ger ut kortet. Ju mer du använder bilen desto större blir givetvis tankbonusen. Vanligtvis betalas den ut i form av värdecheckar som sedan kan lösas in i pengar på vald bensinmack eller användas för att betala med.

Så det första du bör fundera kring är vad du helst lägger dina pengar på och därmed inom vilket område du vill ha din bonus. Reser du mycket är kanske ett kort med reseförmåner att föredra. Många väljer något tankkort just för att de behöver tanka med jämna mellanrum. Sen kan du givetvis ha flera kort till olika ändamål.