ICA Bankkort Plus

ICA Bankkort PlusUpp till 2% i bonus på ICA
Reseförsäkring ingår
Inga uttagsavgifter
3,5 stjärnorAnsök
Årsavgift324 kr
KreditUpp till 100 000 kr
RäntefrittUpp till 60 dagar
Ränta10,70 %

ICA kortet är förmodligen ett av Sveriges populäraste matkort. Då ICA banken är mån om alla sina kundgrupper så går kortet att anpassa till såväl studenter som flerbarnsfamiljen.

Här kan du läsa om hur ett ICA Bankkort Plus fungerar och vilka bonusar samt förmåner du som kund får.
 

ICA Bankkort Plus

ICA kortet har länge varit ett perfekt alternativ att handla all sin mat via. Genom att skaffa ett ICA kort får du ett konto hos ICA banken. Många väljer att koppla två kort till samma konto, exempelvis du och din sambo. Man får sedan poäng varje gång man handlar i någon ICA butik, vilket ger både rabatter och trevliga bonusar titt som tätt.

Detta kort är därför det givna valet för familjen och den som allmänt vill ha koll på sin ekonomi, genom att handla all mat på detta kort.

Men nu har man även lanserat ICA Bankkort Plus vilket kommer med än fler fördelar och attraktiva bonusar. ICA Bankkort Plus vilket är ett Mastercard i grunden, är helt enkelt ett kombinerat kreditkort och betalkort vilket gör att du kan använda det på precis det sätt som passar dig, samtidigt som du kan ta del av alla bonusar och fördelar.

Så fungerar ICA Bankort Plus

Som sagt så är detta ett kombinerat betalkort och kreditkort. Detta innebär att du kan använda kortet på två olika sätt. Om du vill använda det som ett vanligt bankkort så sätter du helt enkelt in pengar i förväg på kortet. Ditt ICA Bankkort Plus är nämligen kopplat till ett eget bankkonto hos ICA banken, vilket innebär att du enkelt kan sätta in pengar på kontot och sedan använda kortet som ett vanligt kontokort. Du får dessutom ränta från dag ett när du sätter in pengar på kontot, även om den sparräntan är 0% i skrivandets stund och varierar över tid. Senaste infon om det hittar du på ICAs egna hemsida.

När du handlar i vanliga ICA butiker eller tar ut pengar så fungerar kortet som ett vanligt kontokort, dvs pengarna dras direkt från kontot.

När du handlar på andra ställen så fungerar kortet som ett betal- eller kreditkort, dvs köpen samlas ihop och kommer sedan som en faktura i slutet på köpperioden.

Det är här det smidiga med ICA Bankkort Plus kommer in. Med räkningen som kommer hem kan du välja att betala hela eller delar av räkningen. Betalar du hela beloppet på en gång så betalar du ingen ränta på det du handlat. Endast det belopp du väljer att skjuta upp betalar du ränta på. Med andra ord behöver du aldrig betala ränta på krediten om du håller dig inom ramen för räntefri kredit och betalar hela fakturans belopp.

Skulle du ha lite pengar en månad kan du skjuta upp delar av fakturan och betala en ränta på det.

ICA Bankkort Plus har en kredit på mellan 20 000 kr upp till 100 000 kr, beroende på vilket belopp du väljer att ansöka om.

Du kan i samtliga ICA butiker sätta in och ta ut pengar på ditt konto hos ICA banken. Detta är väldigt smidigt och något som uppskattas av kunderna. Du slipper alltså gå in på någon bank och stå i kö för att kunna sätta in pengar, utan detta gör du enkelt direkt i kassan på ICA. Där kan du även fråga om ditt saldo på ditt konto.

Sen kan du givetvis ta ut pengar från ditt konto direkt i vanliga uttagsautomater.

Förmåner och Bonusar

Här följer en lista med de bonusar som du får med ett ICA Bankkort Plus.

Bonus på allt du handlar
Fria uttag världen över*
Sätt in pengar direkt i ICA butiken

  • Bonus på allt du handlar. Köp på ICA butiker ger 1% bonus och övriga köp ger 0,5% bonus.
  • När du köper en resa med kortet får du ICA Bankens reseförsäkring samt avbeställningsskydd.
  • Du kan när du är utomlands ta ut pengar i uttagsautomater utan att det kostar något. Vanligtvis så betalar man avgifter för detta, men inte med ICA Bankkort Plus.
  • Banktjänster i ICA affärerna, telefonbank och personlig service är några av alla förmåner du får tillgång till med detta kort.
  • Du får hem rabattcheckar och bonuserbjudande från ICA butikerna. Ju mer du handlar hos ICA ju fler och bättre rabatter och bonusar får du.

Fakta ICA Bankkort Plus

ICA Bankkort PlusUpp till 2% i bonus på ICA
Reseförsäkring ingår
Inga uttagsavgifter
3,5 stjärnorAnsök
Årsavgift324 kr
KorttypMastercard
KreditUpp till 100 000 kr
RäntefrittUpp till 60 dagar
Ränta10,70 %
Effektiv ränta11,24 %
Uttagsavgift0,00 %,
Bonus & FörmånerICA Bankkort Plus är ett förmånligt kort som ger bonus på allt du handlar och framförallt vid köp i ICA butiker. Du har även möjlighet till dubbel bonus om du använder fler tjänster från ICA. Mer om detta går att läsa om på deras hemsida.

*I vissa fall kan den lokala banken vid kontantuttag i automat ta ut en avgift. Även vid valutaköp eller uttag på en annan bank etc med kreditkort kan en avgift tillkomma.