Maximera Bonus från Ditt Betalkort

Att göra dina inköp med ett kombinerat betal- med kreditkort underlättar inte bara för planeringen av din ekonomi, utan medför också möjligheten till att få olika bonusar på dina köp. Det är väl egentligen den största anledningen till att du ska jämföra olika kreditkort just för att hitta en kreditkortsbonus som passar dig och dina köpvanor.

Många av kreditkortens bonusar är väldigt förmånliga med tanke på att köpen inte kostar något mer, förutsatt att du betalar din faktura i tid inom ramen för räntefri kredit. Då får du helt enkelt mer för pengarna med tanke på att köpet ger dig bonus om du använder rätt kort. Därför ska du se till att skaffa ett kreditkort som ger dig den bonus du har störst användning för.

När du nu har ditt kort hur kan du då bära dig åt för att maximera din bonus från ditt betalkort? I den här artikeln ger vi dig några konkreta tips på hur du får ut så mycket som möjligt av ditt kort och samtidigt kan få så mycket bonus som möjligt.

Jämför kreditkortens bonusar

Som du kan läsa om här på sidan så skiljer sig de olika kortens bonusar åt väsentligt. Därför ska du till en början se till att jämföra vilken bonus respektive kort ger, samt väga detta mot eventuellt årsavgift och räntekostnader ifall du hade tänkt utnyttja krediten som är kopplad till kortet. En bra början är att kika in vår sida där vi jämför många av marknadens kreditkort som finns där ute. Där får du en tydlig bild av vad respektive kort ger dig för fördelar när du gör köp med just det kortet.

Här gäller det att du utgår från dig själv och vad du gillar att göra. Är du en person som älskar att laga mat och lägger mycket pengar på fina råvaror så kanske ett Ica kort är något för dig? Är du istället en person som gillar att resa så är ju lämpligen ett kort som ger fördelar och bonus på resor väldigt passande. Här har du flera möjligheter med bland annat Norwegians kreditkort. Vi har valt att samla några populära resekort på en och samma sida för att du ska kunna jämföra dessa på enklast vis.

Hur som helst så bör du noga tänka igenom vilken typ av bonus och förmån som gynnar dig mest, sedan är det bara att välja och göra dina köp med det kortet.

Samla dina köp på ett kort

Ett vanligt misstag som många gör är att de har alldeles för många betal- och kreditkort. Du kanske har ett kort som du tankar på, ett kort som du och sambon handlar mat på. Samt ett kort som endast du använder till dina köp. Som du förstår så innebär detta att du sprider möjligheten till bra bonus så det kan vara en god ide att tänka om.

Försök istället att samla alla dina köp på ett och samma kort! Ta exempelvis bensinkort där exempelvis Preem, OKQ8 och Shell kortet alla ger dig bonus på alla dina köp. Där får du helt enkelt pengar tillbaka baserat på hur mycket du köper på kortet. Betydligt bättre än många av storbankernas kontokort.

Använda ditt kort online

Visste du att det inte bara är köp du gör i fysiska butiker som ger dig bonus på ditt kort, utan även när du använder kortet för köp online!

Att betala med kortet online är idag inte bara säkert utan oftast också billigare då du sparar pengar på den fakturaavgift som annars tillkommer. Men andra ord så spar du pengar samtidigt som du får bonus via ditt betalkort när du gör köpen online.

Betala räkningar med ditt kort

Ett tredje sätt för dig att få ut ännu mer bonus via ditt kort är att betala dina fakturor med kortet. Ja det är faktiskt möjligt genom att använda någon av de tjänster som erbjuder detta. Nu tillkommer ofta en kostnad till detta, men om du är ute efter bonus så kan det vara ett smart alternativ. En sådan tjänst är bland annat betalo.se. Kika gärna in det om det verkar intressant för dig.

Vara dock extra noga när du läser igenom villkoren för just ditt kort. Det är inte alla kort som ger bonus på köp där du betalar fakturor med kortet via någon tredjehandspart.

Som sagt så finns det många sätt att maximera din bonus för ditt kreditkort. Det handlar egentligen bara om planeringen och att tänka till lite innan man gör sina köp. Bara det att du samlar alla dina köp på ett och samma betalkort kan få stora effekter på den bonus du får ut.