Refinansiering av kredit

Det är vanligt förekommande att refinansiera sina krediter, smålån eller SMS-lån. Vad man gör är att man tar nya lån till mer fördelaktiga villkor och räntor för att betala tillbaka sina gamla skulder. Detta kan ses som extra viktigt i fall där man har kreditkortskulder, skulder från SMS-lån eller andra smålån som är kostsamma.

Genom att ansöka om ett nytt refinansieringslån kan man betala tillbaka flera andra dyrare skulder, vilket i längden kan löna sig då man blir av med ett antal dyrare skulder till förmån för ett som är billigare. På sikt leder detta till lägre kostnader och avgifter, samtidigt som den ekonomiska situationen för personen i fråga kan bli enklare, då man kan hålla koll på färre lån.

Att refinansiera en skuld kan göras på flera olika sätt men det är många som väljer att använda sitt bolån till detta. Det är en vanlig metod att göra så, men det kan också bli kostsamt med tanke på hur lång återbetalningstid man har. Detta är också anledningen till att flera personer tar lån utan säkerhet som har lägre räntor än de dyraste smålånen och SMS-lånen. Detta för att kunna hålla dessa utgifter frånskilda från bostadslånet och på så sätt kunna betala av skulden snabbare. Det går i dessa fall att be om banken om avdragsfrihet för att på så vis kunna betala tillbaka skulden så snabbt som möjligt.

För att öka sin sannolikhet för att få refinansiera sina krediter är det bra att antingen ha ett fast jobb eller ha en medsökande, då detta ses som en garanti för att skulderna kommer betalas tillbaka.

Inför ansökan om att göra en refinansiering av krediterna kan det vara bra att man räknar på vad ens räntor, avgifter och månadskostnader ligger på i dagsläget. Detta för att kunna jämföra vilken bank som lämpar sig bäst för att göra en refinansiering hos. Det ger en möjlighet för en att jämföra både mellan olika banker och mellan det nuvarande, samt fundera ut vad det är man eftersträvar. Vissa kan se det som viktigt att få lägre månadskostnader medan andra ser det som viktigare att betala tillbaka skulderna så snabbt som möjligt. Både låntid och summan som lånats (samt räntan och andra avgifter) är saker som spelar in i den slutgiltiga kostnaden.