Pruta på Ditt Bolån

Vi i Sverige är väldigt dåliga på att pruta. På semestern till Grekland kanske det känns mer naturligt, men när du lägger om dina bolån är det kanske inte alls lika självklart.

Varför är det då så svårt att pruta här hemma i Sverige? Faktum är att det inte är så svårt, utan många tror bara att det är så varav många inte ens väljer att försöka.

Men du har ingenting att förlora på att försöka. Du har enbart saker att vinna på det.

Pengar över till annat

Idag är den rörliga räntan relativt låg. Det betyder däremot inte att bankerna tjänar mindre pengar för stunden. Snarare tvärtom.

Skillnaden mellan räntan som bankerna lånar för och den du i sin tur lånar för har sällan varit så stor som den är idag.

Det betyder att du har alla möjligheter i världen att pruta på ditt bolån.

Beroende på hur stora lån du har, varierar givetvis summan i kronor som en räntesänkning innebär. För en del kan det inneböra tusenlappar, medan det för andra innebär ett par hundralappar.

Då kanske många som endast tjänar några hundra på en sänkning tycker att det inte är värt det. Men tänk då istället så här.

Om du har svårt att hitta värde för några sparade hundralappar, så kan du istället se till att öka din levnadsstandard med motsvarande summa som sänkningen innebär.

För några hundralappar varje månad kan ni skaffa massor av fler TV kanaler, snabbare bredband eller något annat som ni önskar att ni hade. Då får ni en direkt effekt av den sänkta räntan.

Vi har skrivit om det förut men det tål att upprepas igen. Kom ihåg att det många gånger är fördelaktigt att samla alla sina bankärenden när du förhandlar med banken. Ju mer du har att erbjuda banken desto mer kan du i sin tur kräva att få i form av rabatter.

Har du därför många av dina bankärenden utspridda över flera banker kan det vara läge att samla ihop allt och höra vad de olika bankerna kan erbjuda dig.