Kreditkort i Norge

Här på sidan har vi samlat en hel del information om kreditkort här i Sverige. Vi har jämför och listat de mest fördelaktiga korten att ha för dig beroende på vad du har för köpvanor och intressen i övrigt. Bara här i Sverige så finns en uppsjö med olika kreditkort som erbjuds dig som konsument, men en rad olika förmåner och tillägg beroende på vilket kort du väljer. Men hur ser det ut i våra grannländer i Norden, framförallt det land som kanske flest Svenskar reser eller till och med flyttar till för att arbeta, Norge. Vilka olika kreditkort finns i Norge, och vilka olika förmåner och villkor erbjuder dessa?

Liknande kort som i Sverige

När du börjar jämföra vilka kreditkort som finns i exempelvis Norge, så inser du ganska snart att flera av de kort som du kan skaffa i Sverige även erbjuds i vårt grannland. Det är inte så konstigt med tanke på att kortutgivarna är internationella banker och bolag som även har verksamheter i länder som Norge. Därför kan du förvänta dig ungerfär samma typer av kreditkort där, som du hittar här hemma.

Som exempel så erbjuder Remember sina kort även här, med de olika varianterna som Remember more eller Flex. Något du ska vara observant på är räntorna som styrs av marknaden och även om fallet är så just nu, så behöver inte ränteläget i Norge överensstämma med det som vi har här hemma i Sverige. Det kan därför vara en bra sak att hålla koll på.

Ett kort som du inte föga förvånande även hittar i Norge är Bank Norwegians kreditkort. Bolaget Norwegian är ju grundat där och har snarare börjat tagit marknadsandelar här hemma i Sverige som då är en utlänsk marknad. Detta är ett utmärkt kort för dig som reser mycket med flygbolaget Norwegian och vi kan tänka oss att det är ett populärt alternativ för alla Norskar då inrikesflyg är väldigt populärt där.

Det finns som sagt en del att tänka på när du kikar på kreditkort i Norge, men i det stora hela så hittar du de flesta kort som du även hittar här hemma i Sverige.